3ª edició 2014

Veu projectada vs. Veu amplificada vs. Veu ressonada

29 de novembre del 2014 – Escola de Patologia del Llenguatge (Barcelona)

Seguint amb els cursos d’anàlisi acústica i perceptiva de la veu dels dos darrers anys a Girona, proposem una nova edició del Veu a la ciència  amb el tema de La veu projectada.

El concepte de projecció vocal ens parla de les intencions fonadores més que dels resultats acústics eficients d’una veu ben amplificada. El tòpic del curs és determinar mitjançant l’anàlisi acústica (AA) quines són les estratègies acústiques per a una veu ben amplificada que ens permeten correlacionar-les amb les impressions perceptives acústiques (PA) i les propioceptives corporals que ens expliquen la veu ressonada.

PROGRAMA DEL MONOGRÀFIC

Dissabte 29 de novembre del 2014

 

9.00 – 9.30 Benvinguda als participants. Posada a punt del programa Praat als portàtils de cadascú.
9.30 – 10.30   Presentació de les comunicacions prèviament inscrites.
10.30 – 11.00 Presentació de veu enregistrada i analitzada de l’artista participant Jordi Creus i Dalgà (cantant i rapsoda).
11.00 – 11.30   Pausa per esmorzar.
11.30 – 13.30   Presentació de l’estudi «Estratègies eficaces/banals per a una veu ben amplificada/ressonada». Presentació i discussió dels resultats. Realització col.lectiva d’anàlisi perceptiva VAS (Visual AnalogicScale) de la mostra de l’estudi (n=44)
13.30 – 15.00   Dinar de pícnic als jardins de l’Hospital Sant Pau amb l’actuació d’en Jordi Creus.
15.00 – 17.00   Taller de veu amplificada amb quatre participants voluntaris (dos homes i dues dones) prèviament inscrits com a tals.
17.00 – 17.30   Pausa per a berenar.
17.30 – 20.00   La veu amplificada en la disfonia i la veu patològica. La disminució dels components de buf, rogall i aspror en el criteri d’amplificació en les veus patològiques amb casos clínics registrats.
20.00

 

INFORMACIÓ DEL MONOGRÀFIC

Eduard Baulida i Estadella Logopeda i pedagog

29 de Novembre 2014

Escola de Patologia del Llenguatge – Hospital de Sant Pau (Barcelona)

Preu: 150€ (125€ col·legiats CLC, AELFA) (inclou: dinar i material)

DADES TÈCNIQUES DEL CURS

  1. S’aconsella portar ordinador personal amb el programa Praat i Vrrrp instal.lats. Es pot demanar on-line a secretaria, prèviament al curs. Se subministrarà enllaç Dropbox 15 dies abans del curs per a descarregar-se els arxius wav de treball, material bibliogràfic i apunts del curs.
  2. Els participants que desitgin presentar una comunicació sobre el tòpic del curs, l’hauran d’enviar a l’adreça de secretaria amb el format informàtic que desitgin abans del 20 d’octubre per a ésser acceptat. La seva inscripció al curs serà de 90€ (un autor inscrit) i de 110€ (per a dos autors inscrits).
  3. Els participants que ho desitgin podran oferir-se com a voluntaris per al «Taller de veu amplificada». Hauran d’enviar dos arxius d’àudio de la seva veu en modalitat conversa i veu projectada a la secretaria del curs. S’escolliran dues dones i dos homes segons qualitat d’enregistrament. Els voluntaris determinats donaran la seva veu a la ciència, en directe, durant el taller.

INSCRIPCIONS, RESERVA I PAGAMENT

  1. Per a la inscripció enviar un correu electrònic a francina@24ixs.net  especificant nom, cognoms, adreça electrònica, telèfon de contacte,  professió i lloc de treball, número de col·legiat CLC, AELFA si s’escau, així com totes les ressenyes que es vulguin fer.
  2. Quan es rebi la resposta afirmativa caldrà fer la transferència bancària de 150€ (general) /125€ (col·legiats CLC, AELFA) al compte 0049 2439 19 2115187255 (Banc Santander) especificant el nom i el concepte “laveualaciència2014”, abans del 31 d’octubre 2014.
  3. Per a qualsevol aclariment d’organització i de secretaria es pot enviar un e-mail a la Francina Úbeda  francina@24ixs.net

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>